Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupniczek na cielęcych żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchew 2 zt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
por (biała część) 1 szt
ziele angielskie 5 szt
kasza jęczmienna 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
żeberka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krupniczek na cielęcych żeberkach

Kroki postępowania

1
Na żeberkach gotujemy wywar na malutkim ogniu. W połowie gotowania solimy i dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe
Krok 1 - Krupniczek na cielęcych żeberkach foto
2
.Marchewkę, selera i pietruszkę trzemy na tarce na grubych oczkach.
Krok 2 - Krupniczek na cielęcych żeberkach foto
3
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Do wywaru mięsnego dodajemy warzywa i pora. Gotujemy kilka minut. Dodajemy ziemniaki a po 10 minutach kaszę.
Krok 3 - Krupniczek na cielęcych żeberkach foto
4
Gotujemy jeszcze przez chwilkę.Kiedy kasza juz jest miękka podajemy gorący krupnik zmarzniętym gościom.
Krok 4 - Krupniczek na cielęcych żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.06.2013 21:07
pycha krupniczek,bardzo lubię
Alex_M 31.01.2013 17:58
uwielbiam krupniczek!
kasiek 30.01.2013 14:08
uwielbiam krupniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak