Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 3/4 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
margaryna 20 dag
kwaśna śmietana 2 łyżki
rabarbar 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy z rabarbarem

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko na stolnicę. Posypać cukrem pudrem i cukrem wanilinowy. Zrobić rowek, wbić żółtka, dodać margarynę, posiekać nożem. Dodać śmietanę. Wyrobić wszystko na ciasto. Podzielić na pół. Połową wyłożyć brytfannę wysmarowaną margaryną. Rabarbar pozbawić skórki. Pokroić na mniejsze kawałeczki. Posypać po cieście na brytfannie. Drugą połowę ciasta wyłożyć na rabarbar. Piec w 180 st przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.09.2013 10:19
Uwielbiam rabarbar, chyba zrobię pożegnanie lata i wypróbuję ten przepis
PaniMISIOWA 05.12.2012 18:44
poproszę kawałeczek
miki47 18.08.2012 17:55
pycha
Ewa6274879 17.08.2012 21:49
pyszności - uwielbiam rabarbarowe wypieki :)
mamusia1 07.08.2012 23:13
super placek!
Katarzyna/kate1980 02.08.2012 22:47
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak