KRUCHY Z JABŁKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    1 szt
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana

  • jabłka

    2 kg
  • cynamon

  • margaryna

    1,5 kostki
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę siekamy. Dodajemy do niej mąkę, jajka, cukry, proszek do pieczenia i ugniatamy ciasto. Na koniec dodajemy śmietany ile zabierze tak aby ciasto nam się nie rozpadało, a następnie kurkumę i porządnie wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 2 części i wałkujemy. Jedna kładziemy na wysmarowaną blachę.
Jabłka ścieramy na grubej tarce, odsączamy od wody mieszamy z cynamonem. I wykładamy na ciasto. Posypujemy cukrem. Na jabłka nakładamy drugie ciasto i pieczemy około godziny. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 03.06.2014 08:43
pyszny ten kruchy :)
wiola333 07.11.2012 13:50
uwielbiam
miki47 07.11.2012 13:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat