Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHY Z JABŁKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
jajko 2 szt
cukier 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana
jabłka 2 kg
cynamon
margaryna 1,5 kostki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHY Z JABŁKIEM

Margarynę siekamy. Dodajemy do niej mąkę, jajka, cukry, proszek do pieczenia i ugniatamy ciasto. Na koniec dodajemy śmietany ile zabierze tak aby ciasto nam się nie rozpadało, a następnie kurkumę i porządnie wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 2 części i wałkujemy. Jedna kładziemy na wysmarowaną blachę.
Jabłka ścieramy na grubej tarce, odsączamy od wody mieszamy z cynamonem. I wykładamy na ciasto. Posypujemy cukrem. Na jabłka nakładamy drugie ciasto i pieczemy około godziny. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 03.06.2014 08:43
pyszny ten kruchy :)
wiola333 07.11.2012 13:50
uwielbiam
miki47 07.11.2012 13:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak