Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy spód do tarty na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 szt
smalec pół kostki
cukier 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy spód do tarty na słodko

Wszystkie składniki szybko zagnieść na kruche ciasto.
Schłodzić w lodówce ok 30 min.
Ciastem wyłożyć formę do tarty. Nakłuć widelcem.
Na tarcie położyć papier lub folię do pieczenia i obciążyć np. suchą fasolą.
Piec ok 30 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.09.2011 15:00
dziękuję
dorota20w 08.09.2011 23:06
dziękuję
halinka1011 07.09.2011 21:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak