Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruchy podkład

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl
margaryna 200 g
cukier puder 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt
kwaśna śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kruchy podkład

mąkę i tłuszcz siekamy nozem, dodajemy cukier, śmietanę i żółtka wyrabiamy na jednolitą masę, owijamy folią i schładzamy, schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wyklejamy nim blaszkę, zapiekamy na złoty kolor, gotowe wypełniamy dowolną masą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 29.08.2013 19:52
muszę spróbowac twój przepis
teresa18 12.12.2011 17:22
super ja lubię z masa cczekoladową
M-W 11.12.2011 10:20
napewno wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak