Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek z kremem cytrynowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 500 gram
masło 150 gram
cukier puder 150 gram
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń cytrynowy 2 opakowania
mleko 3,2% 1 litr
margaryna 250 gram
cukierki krówki 100 gram
kefir 0,5 2%

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek z kremem cytrynowym

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i mieszamy. Następnie siekamy z masłem, dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na 2 częsci. Wałkujemy i wykładamy na posmarowane blachy. Pieczemy 10-15 minut.
Budyń gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy. Masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyniu ciągle ucierając. Gotowym kremem przekładamy ciasto.
Krówki należy stopić, wrzucić do kubka, a ten kubek do większego garnka z wrzącą wodą. Polać masą wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.01.2014 18:19
Pycha, moje smaki :)
Róża1 27.09.2013 21:08
przepyszne ciasto:-)
Grazyna0211 06.09.2013 15:44
bardzo fajne ciasto
Megg 15.08.2013 12:14
super smaczne ciacho
Marta1986 15.08.2013 12:10
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak