Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek z czarną porzeczką.

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto.

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
śmietana 2 łyzki
żółtko jajek 2 sztuki
margaryna 20 dag

Nadzienie.

czarna porzeczka 2 szklanki
cukier 2-3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek z czarną porzeczką.

Ciasto:
Margarynę posiekać z mąką,dodać żółtka,cukier puder i śmietaną - wszystko siekać,a następnie zagnieść ciasto.Odciąć 1/3 ciasta,włożyć do zamrażalnika,resztę rozwałkować na pergaminie na wielkość blaszki,w której pieczemy.
Porzeczkę umyć ,usunąć szypułki,przełożyć do garnuszka i zasypać cukrem..Podgrzać owoce na gazie przez krótką chwilę.
Rozwałkowane ciasto posypać bułka tartą,wyłożyć owoce,a na nie zetrzeć ciasto wyjęte z zamrażalnika.Wstawić ciasto do piekarnika,piec 50 minut w 180 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 14.11.2014 08:48
Wygląda bardzo apetycznie:)
IZABELA29 19.07.2014 11:11
pysznie wygląda takie ciacho
adelajda 16.07.2014 17:50
Po prostu pycha :))
Renata9 16.07.2014 17:35
smaczne ciacho
gosia561 16.07.2014 17:03
ale apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak