Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek leśniczego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka pszenna 1,5 szkl.
masło 15 dag
jajko 1
kurki 10 dag
podgrzybki 20 dag
maślaki 20 dag
cebula 1
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
śmietana 12% 1 szkl.
jajko 2
starty zolty ser 4 łyżki
posiekany koperek 2 łyzki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek leśniczego

1. Z mąki, masła, jajka i wody zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 mon.
2. Grzyby oczyść, opłucz, potnij na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na maśle. Dodaj grzyby i smaż 15 min. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
3. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ciastem. Na spodzie rozłóż grzyby. Śmietanę wymieszaj z 2 jajkami, serem i ziołami. Przypraw solą, pieprzem i gałką, Polej farsz. Piecz 40 min w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 02.09.2012 07:37
super
andrzej10 02.09.2012 07:37
super
ewka1978 27.08.2012 20:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak