Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krucho-drożdżowe z cynamonem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 100 gr
drożdże 1/2 kostki
jajko 2 szt
cukier 1/2 szkl
śmietana 12% 3 łyżki
cynamon , ,
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: krucho-drożdżowe z cynamonem

Mąkę posiekaj z masłem.
dodać drożdże rozpuszczone w śmietanie z cukrem( 2 łyżki) oraz jajka.
Zagnieć ciasto i odstawić do wyrośnięcia.(40 min)
Ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości ok 0,5cm. Posmaruj rozpuszczonym masłem i posypać obficie cynamonem zmieszanym z cukrem, zwijaj w długi rulon ,odcinać ciasto o dł.15 cm. i zawijać w ślimaczki ,potem nożem rozcinaj.
wstaw do gorącego piekarnika, piecz na złoty kolor.
po upieczeniu posyp c.pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 08.03.2014 17:45
Smacznie się prezentują :-)
adelajda 06.03.2014 21:02
na pewno smaczne
Kolorowa 06.03.2014 20:04
Bardzo fajne ;)
DorotaZ 06.03.2014 16:37
Pyszności:)
patryska76 06.03.2014 16:15
Wyglądają na pyszne ;-)
Konczi 06.03.2014 15:00
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak