Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ze śliwkami pod pierzynką .

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
żółtko jajek 3
margaryna 20 dag
cukier 1 szklanka
kwaśna śmietana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
powidła śliwkowe 1 słoik
białko 3 szt
cukier puder 4 łyżki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ze śliwkami pod pierzynką .

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia . Margarynę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki . Dokładnie zmieszać składniki . Żółtka , cukier , cukier waniliowy roztrzepać w śmietanie . Dodać do mąki i wyrobić ciasto .3/4 ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy dno blachy . Na cieście smarujemy powidła śliwkowe . Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i szczyptą soli . Smarujemy na powidłach beze z piany . resztę ciasta kruszymy na bezie . Pieczemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.09.2013 01:27
pyszne ciasto
Klausia 05.09.2013 17:41
cudo, ciasto marzenie :)
adelajda 03.09.2013 11:49
wygląda super !!
Mniam 02.09.2013 08:03
Przepyszne ciasto.
Krakowianka 02.09.2013 07:49
mmm aż ślinka cieknie!!!
monisia1977 02.09.2013 07:11
fajnie wyglada
AnielskaSlodycz 01.09.2013 23:06
robiłam podobne ale zauważyłam że strasznie się rozlatuje. Może Twoje takie nie jest ;)
aisoglam 01.09.2013 23:06
Wspaniale się prezentuje :)
Rafał3 01.09.2013 22:35
polecam serdecznie widać ze pyszności
Boska_Agatka 01.09.2013 22:32
Wspaniałe polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak