Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z pianką i truskawkami
Margarynę zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Dzielimy na dwie części w proporcjach 60 % i 40 % . Wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny .
Po tym czasie wyciągamy większą kule i wylepiamy nią , startą na tarce jarzynowej , blaszkę o wymiarach 33x 20 cm.
Wstawiamy do nagrzanego do 185 stopni C piekarnika i pieczemy 20 minut.
Wyciagamy blaszkę z podpieczonym ciastem, studzimy.
Międzyczasie robimy pianke .
Pianka:
Ubijamy białak jaj na sztywno. Dodajemy cukier nadal ubijając.
Zmniejszamy obroty i dosypujemy pomały proszek budyniowy , cukier waniliowy i ciurkiem wlewmy olej.
Wykładamy gotową pianke na podpieczone ciasto. Umyte ,mogą być zamrożone truskawki układamy na piance.
Ścieramy pozostałe ciasto zostawione w zamrażalce.
Wstawiamy do nagrzanego do 185 stopni C i pieczemy 40 minut.