Kruche z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • marchew tarta na tarce

    20 dag
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • cukier puder

    do posypania
  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło siekamy nożem z mąką, dodajemy marchewkę i cukier puder, zagniatamy ciasto.
Rozwałkowujemy je na stolnicy posypanej mąką, wycinamy trójkąty i na każdy nakładamy po łyżeczce marmolady. Zwijamy w rogalik. Pieczemy w temp. 180 st. Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 04.05.2011 09:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat