Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z jabłkami i brzoskwiniami
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w plasterki, mieszamy z łyżeczką cynamonu. Brzoskiwnie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Jedną część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na blachę o wym. 33x22 cm wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tarta. Wierzch ciasta opruszamy bułką tartą. Wykładamy jabłka a na górę brzoskwinie. Z drugiej płowy ciasta ogrywamy małe kawałki i rzucamy a na owoce.
Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 min.
Wystudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.
Rady: Drugą połowę ciasto możemy włożyć do zamrażarki a nastepnie zetrzeć na wierzch na tarce o grubych oczkach.