Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z cytryną

Wierzch:
2 jaja
200g cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sok wyciśnięty z 2 cytryn

Wykonanie:
Spód: Zagnieść wszystkie składniki na kruche ciasto. W razie problemów, można dodać trochę kwaśnej śmietany (ja dodałam). Wyłożyć spód do wysmarowanej foremki kwadratowej. Piec ok 20 min w 180C.

Wierzch: Ubić jaja z cukrem. Dodać mąkę i proszek, wymieszać. Wycisnąć sok z cytryn, znów wymieszać. Wylać przygotowaną masę na upieczony spód i piec dodatkowe 20 min w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.05.2011 22:04
smaczne i proste :)
novita26 09.05.2011 12:21
fajny przepis
Małgorzata113 05.05.2011 08:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak