Kruche witrażyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50dag
  • margaryna

    30dag
  • żółtka

    3
  • śmietana gęsta

    3łyżki
  • cukier

    1szkl.
  • proszek do pieczenia

  • galaretki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z tłuszczem.Dodać resztę składników,szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce.Potem rozwałkować na cienki placek i foremką wykrawać z niego ciasteczka.W środku każdego zrobić otwór na galaretkę,a brzeg ciasteczek przekłuć słomką do napojów.Ułożyć ciasteczka na wyścielonej pergaminem blasze i upiec na złoty kolor.Każdą galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w 150ml wrzącej wody,wystudzić.Otwory w wystudzonych ciasteczkach napełnić tężejącymi galaretkami.Odstawić blachę w chłodne miejsce.Ciastka można zawiesić na stelażyku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat