Kruche tartinki z karmelizowaną gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto: mąka pszenna

    35 dag
  • cukier

    1/2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masło

    3 łyżki
  • gruszki

    4 szt
  • cukier wanilinowy

    wg uznania
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, dodać cukier, gdy będzie gęstnieć dodać gruszki i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut. Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść ciasto. Rozwałkować, nakładać do foremek. Następnie dodać gruszki, na wierzch nałożyć paski ciasta i posypać cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 14.02.2014 20:14
podoba mi się ten przepis;)
ana1 08.09.2013 15:01
bardzo fajne
Joannasz3190 08.09.2013 14:59
Deserek idealny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat