Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche serduszka z witrażem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
masło 30 dag
jajko 1 szt
cukier 12 dag
cynamon 4 łyżeczki
mleko 50 ml
cukier 6 łyżek
lizaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serduszka z witrażem

Masło utrzeć z cukrem i jajem. Następnie dodać przesianą mąkę i cynamon. Wyrobić gładkie ciasto. Odłożyć do lodówki na minimum 30 minut. Odrywać ciasto po kawałku i rozwałkowywać na grubość około 0,5 cm. Wyciąć foremką serduszka, w środku każdego wyciąć mniejsze i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środek każdego serduszka wsypać łyżeczkę sproszkowanych lizaków/landrynek. Ciasteczka przed pieczeniem posmarować mlekiem z rozpuszczonym cukrem, zyskają błyszczący, rumiany wygląd. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 07.03.2014 20:53
smakowite serduszka:)
kasienka23 07.03.2014 20:13
śliczne ciasteczka!
gosia1988 07.03.2014 19:50
smakowicie wyglądają
Lidzia 07.03.2014 19:47
Ciekawostka z lizakami, fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak