Kruche serca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • budyń śmietankowy

    1 op
  • mleko

    250 ml
  • żółtko jajek

    do pasmarowania
  • truskawki świeże

    3-4 szt
  • cukier

    jeśli budyń jest bez cukru
  • masło lub margaryna

    125 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche serca foto
1.Z ciasta francuskiego przy pomocy foremek wyciąć serca całe i serca z "dziurką". Serca z dziurką kłaść na serca całe ( w żależności jak wysoki ma być vol-au-vent można położyć kilka warstw z dziurką). Posmarować ciasto (używając pędzelka) rozbitym żółtkiem jajka, ponakuwać środek widelcem. Tak przygotowane ciasto zapiec w 190 stopniach do zarumienienia. Ok 15 minut.
Krok 2 - Kruche serca foto
2.Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu zmniejszając mleko o połowę, do gorącego dodać 1/2 kostki masła lub margaryny i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia i połaczenia z budyniem.
Krok 3 - Kruche serca foto
3.Gorącą masą napełnić vol-au-vent. Wyciąć serca z truskawek i położyć po jednym na wierzch. Ozdobić miętą.
Krok 4 - Kruche serca foto
Podawać wystudzone. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (48)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marl901 06.03.2014 15:53
Wyglądają obłędnie!
sylwunia 08.02.2014 21:43
znakomite serducha
ppaulina 05.02.2014 20:28
fantastyczne
anusq18 30.01.2014 16:11
Pani wypieki wymiatają
MarchiochaKucharzy 28.11.2013 09:24
idealne na walentynki
erym 21.11.2013 11:08
ślicznie słodkie
EmciaPichci 08.11.2013 07:30
jakie śliczne!
m1monika 08.08.2013 14:25
rewelacja!!!
Sarenka 30.06.2013 07:25
Wyglądają pięknie i apetycznie
JOANNA16 21.06.2013 08:41
śliczne te serduszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat