Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche rożki z powidłami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2,5 szklanki
masło śmietankowe 250 g
serek homogenizowany 25 dkg
powidła śliwkowe 1 szklanka
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kruche rożki z powidłami

W malakserze siekamy mąkę z masłem i serkiem. Ciasto owijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Wychłodzone rozwałkować i wykrawać kwadraty, które dzielimy na połowę. N a każdy powstały trójkąt kładziemy łyżeczkę powideł i zwijamy od szerszej strony, zbliżając do siebie końce formujemy rożki. Układamy na blaszce bez tłuszczu i pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynagotuje 02.04.2013 16:20
wyglądają super ;)
majka190382 02.04.2013 16:18
takie smakołyki to ja lubie!a dzieciaki moje to juz nawet nie wspomninam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak