kruche rożki z powidłami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    2,5 szklanki
  • masło śmietankowe

    250 g
  • serek homogenizowany

    25 dkg
  • powidła śliwkowe

    1 szklanka
  • cukier puder

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W malakserze siekamy mąkę z masłem i serkiem. Ciasto owijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Wychłodzone rozwałkować i wykrawać kwadraty, które dzielimy na połowę. N a każdy powstały trójkąt kładziemy łyżeczkę powideł i zwijamy od szerszej strony, zbliżając do siebie końce formujemy rożki. Układamy na blaszce bez tłuszczu i pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynagotuje 02.04.2013 16:20
wyglądają super ;)
majka190382 02.04.2013 16:18
takie smakołyki to ja lubie!a dzieciaki moje to juz nawet nie wspomninam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat