Kruche rożki z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    100 g
  • jajko

    2 szt
  • masło

    100 g
  • cukier puder

    100 g
  • śmietana

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,śmietany, żółtek i masła wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki,a w tym czasie ubić białka z cukrem pudrem,dodać zmielone lub potłuczone orzechy-w zależności,czy chcemy je czuć pod zębami czy nie. Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm, wykrawać kwadraciki, wkładać do środka krem z orzechów i spinać w rożki. Piec na rumiano w 180 stopniach.Pyszne i kruche.Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 22.02.2012 16:21
wyglądają zachęcająco
ewaa 14.09.2011 21:39
mniammm...
Teresa12 12.09.2011 11:41
to jest smaczne
Edyta31 04.07.2011 13:43
smacznie wyglądają :)
madi356 19.03.2011 22:35
pychotka
Małgorzata106 08.02.2011 18:35
rewelacja, polecam
Edyta38 27.01.2011 13:08
aż sie proszą o zjedzenie:)
edyta44 22.01.2011 18:08
bardzo smaczn```e
edyta44 22.01.2011 18:08
bardzo smaczn```e
polly66 04.01.2011 18:54
za włoskimi nie przepadam ale z każdym innym nadzieniem oczywiście;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat