Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki z marmoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
masło lub margaryna 250 g
śmietana 18 proc 1 szklanka
marmolada
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki z marmoladą

Kroki postępowania

1
Składniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml. Margarynę wyjąć wcześniej z lodówki aby nieco zmiękła. Wszystkie składniki przełożyć do miski lub na stolnicę i zagnieść ciasto. Następnie ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Krok 1 - Kruche rogaliki z marmoladą foto
2
Potem ciasto podzielić na cztery części. Każdą część podsypać mąką i rozwałkować na duży okrągły placek.
Krok 2 - Kruche rogaliki z marmoladą foto
3
Następnie każdy placek-koło podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części ułożyć ok pół łyżeczki marmolady i zwinąć w rogalika.
Krok 3 - Kruche rogaliki z marmoladą foto
4
Gotowe rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 25-30 minut funkcja termoobieg aż rogaliki się zarumienią. Wystudzone rogaliki posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Kruche rogaliki z marmoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.12.2014 12:57
super rogale
Mniam 20.12.2014 12:44
Poproszę parę rogaliczków do herbaty :)
Agata3 20.12.2014 09:12
wyśmienite :)
Janina 19.12.2014 22:15
Bardzo smaczne rogaliki;)
Krystyna32 19.12.2014 21:40
bardzo apetyczne
Renataj 19.12.2014 20:57
Bardzo lubię takie małe smaczne co-nieco:)
Monika-twin 19.12.2014 20:00
pyszne rogaliki
agnieszka214 19.12.2014 18:49
alez apetycznie sie zapiawada
fotoviderek 19.12.2014 18:26
Takie lubię :)
norweska20 19.12.2014 18:20
apetyczny wypiek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak