Kruche rogaliki z konfiturą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 szkl.
  • masło

    200 g
  • śmietana kwaśna

    200 ml
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • sól szczypta do smaku

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło posiekać z mąką,dodać cukier waniliowy i śmietanę,zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na porcje,rozwałkować koła. Radełkiem pociąć na trójkąty. Na każdy trójkącik nałożyć trochę konfitury i zwinąć rogalik. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu rogaliki posypać pudrem cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 29.12.2013 13:10
super są:)..
Iwona32 27.12.2013 14:17
bardzo ładne sa
Ewa 04.10.2013 06:18
Poproszę jednego na śniadanie :)
sanielcia 03.10.2013 19:01
jakie pyszności!
Czarnula87 03.10.2013 18:32
często robię w domu tylko z ciasta drożdzowego
Habibi 03.10.2013 16:10
dawno nie robiłam, a te cudnie wyglądają :) chyba przełamię swoje lenistwo i zabiorę się jutro do roboty ;)
everay 03.10.2013 14:31
uwielbiam rogaliki:)
sylwia_mc 03.10.2013 14:24
pyszności .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat