Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki z konfiturą

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl.
masło 200 g
śmietana kwaśna 200 ml
cukier waniliowy 1 łyżka
sól szczypta do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki z konfiturą

Masło posiekać z mąką,dodać cukier waniliowy i śmietanę,zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na porcje,rozwałkować koła. Radełkiem pociąć na trójkąty. Na każdy trójkącik nałożyć trochę konfitury i zwinąć rogalik. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu rogaliki posypać pudrem cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 29.12.2013 13:10
super są:)..
Iwona32 27.12.2013 14:17
bardzo ładne sa
Ewa 04.10.2013 06:18
Poproszę jednego na śniadanie :)
sanielcia 03.10.2013 19:01
jakie pyszności!
Czarnula87 03.10.2013 18:32
często robię w domu tylko z ciasta drożdzowego
Habibi 03.10.2013 16:10
dawno nie robiłam, a te cudnie wyglądają :) chyba przełamię swoje lenistwo i zabiorę się jutro do roboty ;)
everay 03.10.2013 14:31
uwielbiam rogaliki:)
sylwia_mc 03.10.2013 14:24
pyszności .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak