Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki z czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 100 g
mąka krupczatka 100 g
masło 100 g
cukier puder 50 g
żółtko 1 szt
śmietana kwaśna 18 % 2 łyzki
olejek waniliowy 1 łyzeczka
krem czekoladowy 200 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki z czekoladą

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Masło rozcieramy z cukrem pudrem , dodając żółtko , śmietanę i olejek.

mieszamy z przesianymi mąkami i szybko zagniatamy gładkie ciasto.

Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.

Po tych czasie rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy.

Wycinamy trójkąty.

Na szerokim końcu każdego układamy łyżeczkę kremu czekoladowego ( lub kostkę czekolady ) i zwijamy delikatni w kierunku wąskiego końca.

Sklejamy i zaokrąglamy rogale.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 15-18 minut.

Posypujemy obficie cukrem pudrem!

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.11.2013 19:53
super pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak