Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4
mąka pszenna 3 szkl.
masło 1 kostka
cukier 1/2 szkl.
żółtko jajek 3
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier wanilinowy 1
śmietana 22% 2 łyżki
jajko 1
cukier
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki

1. Z mąki, cukru, masła, żółtek, śmietany, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnieć ciasto. Schłodź.
2. Jabłka umyj, obierz, oczyść, potnij na cząstki. Ciasto rozwałkuj. Placek pokrój na 16 trójkątów. Na każdym połóż cząstkę jabłka. Zwiń.
3. Rogaliki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp cukrem. Piecz 25 min w temp. 190 stopni. Przed podaniem udekoruj skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.04.2016 18:14
fajne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak