Kruche pierożki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • margaryna

    25 dkg
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • marmolada

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • ser biały

    25 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto jak na pierogi. Wstawić do lodówki na 1 godzine, potem rozwałkować trochę grubiej niż na makaron. Robić pierożki nadziewając marmoladą. Smarować jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marysia 27.07.2011 10:12
fajne
agogo2 18.05.2011 22:32
smaczne
Magda60 18.05.2011 21:46
super
ajres 18.05.2011 21:41
dobre
ronald88 13.04.2011 11:49
extra
szajba2 08.04.2011 15:41
wszelkie pierogi i pierożki uwielbiam
szalonamariolka 12.02.2011 22:24
pyszności
Barbara55 10.02.2011 14:59
bardzo ciekawe
Magdalena1110 30.01.2011 19:31
pyszności
Babciagramolka 24.01.2011 18:10
Bardzo lubię kruche ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat