Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paszteciki, porządnie nadziane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
mąka pszenna 400 g
jaja 2
gęsta śmietana 4 łyżki
sól
pieprz
sezam
ugotowana łopatka wieprzowa 200 g
ugotowane mięso drobiowe 150 g
cebule 2
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
pieczarki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paszteciki, porządnie nadziane

masło przesiekać z mąką, a potem zagnieść z dwoma żółtkami, śmietaną i solą na ciasto (kruche) i wstawić do lodówki minimum na pół godziny.
posiekane drobno cebule przesmażyć na oleju z pieczarkami, dodac rozdrobnione, ugotowane wcześniej mięso. Przyprawić. Jak ostygnie, całość zmielić w maszynce do mięsa. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwalkować, pokroić na kwadraty, na każdym kłaść farsz, zwijać. z wierzchu smarować białkiem pozostałym z jaj, posypać sezamem, piec ponad 20minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 10.07.2013 18:28
Ekstra wyglądają i pewnie smakują.
owca441 10.07.2013 16:33
mega nadziane
Marta11 10.07.2013 15:56
smaczne paszteciki
agus198900 10.07.2013 15:52
wyglądają wyśmienicie;)
Megg 10.07.2013 15:46
wspaniałe paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak