Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche motylki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
masło 100 gram
cukier 1/4 szklanki
żółtko jajek
mleko 2 łyżki
dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche motylki

Kroki postępowania

1
Składniki ciasta zagnieść w misce, włożyć do woreczka/owinać folią i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wykrawać foremką ciastka.
Krok 1 - Kruche motylki foto
2
Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem, piec ok. w 180st. C.
Krok 2 - Kruche motylki foto
3
Połowę ciastek posmarować dżemem, złączyć z pozostałymi połówkami bez dżemu.
Krok 3 - Kruche motylki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 13.04.2014 14:24
lubię takie ciasteczka
Joannasz3190 13.04.2014 12:45
Pyszności :)
Janina 13.04.2014 11:39
Pyszne ciasteczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak