Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche marchewki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kruche ciasto

masło 50 g
mąka pszenna 100 g
sól
woda 1 łyżka

dodatki

ser biały
marchewka ugotowana
różyczki brokuła

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche marchewki

Składniki na kruche ciasto dokładnie zagniatamy i chłodzimy w lodówce przez 20 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy wycinamy kształt marchewki i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach C. Brokuł i marchewkę gotujemy osobno w wodzie z dodatkiem soli oraz łyżeczki cukru. Możemy tez wykorzystać marchewkę np. z rosołu. Gotowe podstawy z kruchego ciasta smarujemy serkiem śmietankowym, startą marchewką i brokułem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 11.04.2014 19:25
Chętnie schrupię.
Gabi44 11.04.2014 13:31
Bardzo ładne.
mysza75 11.04.2014 12:01
fajne marcheweczki
ada.la 11.04.2014 08:15
fajny pomysł
luna76 11.04.2014 07:39
rewelacyjny pomysł !!!
eMMe 10.04.2014 23:59
Super pomysł:)
migotka28 10.04.2014 21:52
wspaniale to wygląda fajny pomysł
Małgorzata9 10.04.2014 21:26
super danie dla niejadka
Mniam 10.04.2014 17:55
Świetnie to wygląda. Super!
Janina 10.04.2014 16:53
Świetny pomysł, fajnie podane;)
Edith85 10.04.2014 16:29
super pomysł, piękne marcheweczki :)
reniatka 10.04.2014 12:57
fajny pomysla na zdrowe jedzonko
caralajna 10.04.2014 12:20
fajny pomysł
Ania84 10.04.2014 12:08
rewelacyjny pomysł!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak