Kruche makaroniki z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka orkiszowa

    30 dag
  • masło

    pół kostki
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    pół szkl
  • orzechy włoskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz orzechów) na ciasto miksuję robotem kuchennym. Potem wysypuje na blat i jeszcze chwilę zagniatam. Schładzam w lodówce pół godziny.

Ciasto rozwałkowuję i radełkiem do ciasta tnę prostokąty.
Na każdy prostokąt nakładam połówkę orzecha i zawijam.
Ciastka układam na blaszce i piekę ok 15-20 min w 180st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa6274879 18.12.2011 20:38
bardzo fajne i łatwe w wykonaniu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat