Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche języczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 dag
cukier puder 5 dag
jaja 1 szt
mąka 5 dag
olej 1\\2 szkl
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche języczki

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajko otartą skórkę z jednej cytryny i olej oraz proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolitą masę i przełożyć do szprycy. Wyciskać podłużne ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w sporych odstępach gdyż ciasteczka się rozlewają . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak