Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche i soczyste szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pierwsze moje szaszłyki w tym roku ,przygotowałam z filetu indyczego do tego młoda cukinia, soczyste papryki no i zabraknąć oczywiście nie mogło cebuli. Szaszłyki kruche, soczyste i bardzo smaczne.

Składniki:

Potrzebne składniki:

filet z indyka 500 g
cebule 6 szt.
papryka żółta 0.5 sztuki
papryka czerwona 1 szt.
cukinia 1 szt.

Marynata:

oliwa 4 duże łyż.
musztarda 1 duża łyż.
ketchup pikantny 1 duża łyż.
miód płynny 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche i soczyste szaszłyki

Mięso myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w większą kostkę.
Składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso i odstawiamy na godzinę aby mięso się przegryzło.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy mięso na przemian z warzywami.
Gotowe szaszłyki układamy na rozgrzanej patelni grillowej i grillujemy na małym ogniu obracając co jakiś czas szaszłyki aby się nie przypaliły.
Gotowe układamy na półmisku lub talerzu wyłożonym sałatą zieloną.

Szaszłyki możemy również piec na rozpalonym grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:33
Dobre.
w mojej kuchni 17.05.2019 20:06
szaszłyki w moim smaku, lubimy takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak