Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche, cynamonowe ciastka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
cukier brązowy 1/4 szklanka
cynamon 1 łyżeczka
masło 75 gr
miód 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche, cynamonowe ciastka

Mąkę przesiewamy dodajemy cukier, cynamon, masło, miód i za pomocą dłoni zagniatamy, aż powstanie jednolite ciasto. Stolnicę wykładamy papierem do pieczenia i wałkujemy ciasto na gr. 0,5 cm. Wycinamy dowolne kształty foremką ( ja użyłam szklanki o śr. 6 cm ). Schładzamy przez 10 min. w lodówce. Przekładamy na blaszkę i pieczemy w temp. 180 C przez 10 min. Zaraz po upieczeniu wykałaczką robimy dziurki w ciastkach, jeśli chcemy je zawieszać na choince lub ozdobić tasiemką. Zostawiamy do ostudzenia. Całkowicie chłodne ciasteczka ozdabiamy czerwonym lukrem w pisaku. Przepis ze strony www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.05.2013 11:06
takich ładnych nie jadłam
Anna133 02.01.2013 12:30
widziałam je juz na blogu u ciebie pyszności
KasiaK90 02.01.2013 10:50
super!
Sylwia56
Sylwia56 02.01.2013 10:05
cudowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak