Przepis i sposób przygotowania na: Kruche cynamonki z pomarańczową skórką
Sposób wykonania:
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 10-15 min.
Kruche cynamonki z pomarańczową skórką to pyszne ciasteczka o delikatnym smaku pomarańczy z dodatkiem cynamonu i przyprawy do szarlotki. To rarytas, któremu nie można się oprzeć.
mąka pszenna | 2 szklanki |
masło | 12 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier puder | 0.5 szklanki |
żółtko jajek | 3 sztuki |
śmietana gęsta | 1 łyżka |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
Cynamon mielony Prymat | 2 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
woda | 3 łyżki |
białko do smarowania | 1 sztuka |
cukier perlisty | 1 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: