Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dag
jajko 1 sztuka
cukier 10 dag
cukier wanilinowy 1 sztuka
śmietana 18-procentowa 4 łyżki
mąka tortowa 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką

Ze składników wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Na cieście ułożyć śliwki uprzednio umyte i podzielone na połówki. Na śliwki położyć kruszonkę . Piec 30 minut na 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak