Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem

Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • m?ka

    2 szklanki
  • cukier

    5 ?yzek
  • jajka

    2 szt.
  • m?ka ziemniaczana

    1 ?y?ka
  • truskawki

    0,5 kg
  • rabarbar

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

M?k? posieka? z margaryn? na wiórki, doda? ?ó?tka, szybko zagnie??. Ciasto powinno mie? konsystencj? grubej kruszonki. 2/3 ciasta wy?o?y? do blaszki, lekko przygnie?? r?k?.
Z bia?ek ubi? sztywn? pian?, dodaj?c ?y?k? cukru i m?k? ziemniaczan?. Pian? wy?o?y? na ciasto, na pian? pouk?ada? przekrojone na pó? truskawki oraz pokrojony w kostk? rabarbar, posypa? cukrem i reszt? ciasta. Piec oko?o 40 min. Posypa? cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat