Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem
2.Z ciasta odkrawamy 1/3 i wkładamy do zamrażalnika. Resztę ciasta, zawinięte w folię spożywczą, wkładamy do lodówki.
3. Rabarbar obieramy i kroimy w niewielką kostkę.
4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wylepiamy nim spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy bułką tartą, a na nim układamy kawałki rabarbaru (ok. 2 łodygi), posypując wszystko 2 łyżkami cukru.
5.Podgrzewamy mleko. W około 250ml rozpuszczamy budynie wraz z 3 łyżkami cukru. Gotujemy budyń, który jeszcze gorący, wylewamy na rabarbar.
6.Na budyń ścieramy ciasto z zamrażalnika.
7.Pieczemy 45 min w temp 180C.
po więcej zapraszam na : http://gotujzkodeksem.wordpress.com/