Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z kiwi wg Jadwigi
Wykonanie.
Zagnieść kruche ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną część włożyć do zamrażalnika ,drugą wyłożyć foremkę.
Ciasto nakłuć i posypać tartą bułką. Kiwi obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na cieście ,wypukłą stroną do góry. Zalać ugotowanym ,letnim budyniem. Na budyń zetrzeć ciasto wyjęte z zamrażalnika.
Piec w temp.180stop.,50minut.
Budyń.
Połowę mleka zagotować z cukrem. Resztę wymieszać z budyniem ,mąką ziemniaczaną i żółtkiem ,wlać do gorącego mleka i ugotować budyń. Wmieszać masło. Przestudzić i letnim zalać kiwi.
Myślę, że z brzoskwiniami też będzie atrakcyjne.
Link - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/311738/kruche-ciasto-z-kiwi.html