Kruche ciasto z jesiennymi owocami

Kruche ciasto z jesiennymi owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    50 dag
  • cukier

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    25 dag
  • żółtka

    5 sztuk

pianka

  • białka

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki

Dodatkowo

  • śliwki węgierki

    30 dag
  • brzoskwinie

    2 sztuki
  • borówki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche ciasto z jesiennymi owocami  foto
Margarynę siekamy z cukrem, dodajemy żółtka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na pół i jedną cześć ciasta wkładamy do zamrażalnika, a drugą chłodzimy w lodówce.
Formę do ciasta 33 cm na 22 cm i wykładamy na dnie schłodzone ciasto, posypujemy je łyżką bułki tartej i układamy owoce pokrojone w mniejsze kawałki, posypujemy borówką.
Krok 2 - Kruche ciasto z jesiennymi owocami  foto
Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z proszkiem budyniowym i rozłożyć całą piankę na owocach
Krok 3 - Kruche ciasto z jesiennymi owocami  foto
następnie na pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.

Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika na około 50 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iziona

19.09.2017 13:35
Kto takich nie lubi :) koniecznie z sezonowymi owocami.

jejkuchnia

17.09.2017 21:38
Ja też takie lubię, mniam!

Konczi

17.09.2017 13:39
Bardzo takie lubię, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat