Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 150 g
cukier puder 60 g
cynamon
jabłka 5 szt
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jabłkami

Kroki postępowania

1
Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać masło i ugniatać palcami aż składniki połączą się zwarte grudki. Dodać cukier i wymieszać- najlepiej mikserem. Następnie dodać jajko wymieszane z 1 łyżką mleka. Ciasto szybko wyrobić, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 minut
Krok 1 - Kruche ciasto z jabłkami foto
2
Jabłka kroimy w plastry i smażymy na patelni. Dodajemy troszeczkę wody. Kiedy jabłka zrobią się jednolita masą dodajemy cukier puder oraz cynamon dla smaku. Ciasto z lodówki dzielimy 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wykładamy blachę. Na nią równomiernie rozkładamy usmażone jabłka. Na masę z jabłek układamy pozostałe kawałki ciasta.
Krok 2 - Kruche ciasto z jabłkami foto
3
Całośc pieczemy w piekarniku do uzyskania ładnego koloru. Na sam koniec posypujemy górę ciasto cukrem pudrem:) smacznego
Krok 3 - Kruche ciasto z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 24.09.2012 20:24
pyszne ciacho
jolanta19 21.08.2012 18:21
super
tessinka 20.08.2012 21:29
pyszności:)
Aleksandra15 20.08.2012 20:34
Mmm.. uwielbiam!
Katarzyna47 20.08.2012 20:17
Jeszcze tak gałka lodów i bita śmietana...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak