Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką
Kroki postępowania
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części (2/3 i 1/3). Następnie oba kawałki należy schłodzić w lodówce.
Po tym czasie większą częścią ciasta wyłożyć formę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód wstawić do rozgrzanego piekarnika i podpiec 10-15 minut w 180 stopniach.
Białka ubić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę.
Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy.Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki.
Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.