Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z brzoskwiniami - szybki deser

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 2 puszki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
mąka krupczatka 0,5 kg
żółtko jajek 5 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 4 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z brzoskwiniami - szybki deser

Mąkę przesiać, dodać cukier, proszek do pieczenia, margarynę pociętą w wiórki i żółtka. Zagnieść ciasto, rozwałkować. Większą część umieścić na wcześniej wysmarowanej blaszce masłem i posypanej bułką tartą. Brzoskwinie zmiksować, dodać rozpuszczoną galaretkę i odrobinę zalewy z puszki. Nałożyć na ciasto. Z pozostałej części ciasta pokroić słupki. I nałożyć na wierzch masy brzoskwiniowej. Posmarować rozbitym jajkiem. Piec w temperaturze 180 °C około 35 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak