Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały siekane 1 szklanka
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
jajko 8 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Podczas pieczenia nie uchylać drzwiczek piekarnika - ciasto może natychmiast opaść - tak jak mi :(

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto migdałowe

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kogel-mogel.
Krok 1 - Kruche ciasto migdałowe foto
2
Dodajemy migdały. Gdy składniki się połączą siejemy przez sitko mąkę z proszkiem. Ucieramy.
Krok 2 - Kruche ciasto migdałowe foto
3
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy do masy . Składniki dokładnie (najlepiej drewnianą łyżką) łączymy.
Krok 3 - Kruche ciasto migdałowe foto
4
Wylewamy masę do wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką keksówki. Pieczemy w temp 180 C przez 35 minut. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
Krok 4 - Kruche ciasto migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak