Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciastka orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąka 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
orzechy włoskie siekane 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciastka orzechowe

Kroki postępowania

1
Obrane orzechy drobno posiekać.
Krok 1 - Kruche ciastka orzechowe foto
2
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, margarynę, śmietanę, żółtka, cukier puder oraz orzechy połączyć razem.
Krok 2 - Kruche ciastka orzechowe foto
3
Rękami wyrobić jednolite ciasto.
Krok 3 - Kruche ciastka orzechowe foto
4
Ciasto rozwałkować.

Krok 4 - Kruche ciastka orzechowe foto
5
Foremkami wyciąć ciasteczka.
Krok 5 - Kruche ciastka orzechowe foto
6
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Wstawić ciasteczka.

Piec przez około 15 na kolor rumiany.

Krok 6 - Kruche ciastka orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 13.12.2016 09:26
fajne ciasteczka
Franciszek 13.12.2016 01:20
super do kawy
bertpvd 12.12.2016 22:50
pyszne ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak