Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g miękkiego
mąka około 1 i 1/2 szklanki
jajko
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
czekolada deserowa 3/4 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ

Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, wyrabiam ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam dłonią, w środku układam po 1/2 kostki czekolady, ponownie formuję kulkę.
Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 12 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak