Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z bezą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
margaryna 200 g
żółtko jajek 3 szt
cukier 50 g
cukier waniliowy 1 szt
białko 2 szt
cukier puder 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z bezą

Robimy kruche ciasto. Na stolnice przesiewamy mąkę dodajemy cukier pokrojona margarynę i żółtka. Siekamy siekaczką , następnie wyrabiamy kulę i wstawiamy ją do lodówki. Po ok 40 min wyciągamy ciasto i rozwałkowujemy. Wycinamy kółka. Białka ubijamy z cukrem pudrem na pianę . Pianą smarujemy kółka ciasta i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Termoobieg 170 stopni pieczemy ok 12 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.01.2015 15:41
smaczne ciasreczka
mzap88 19.03.2013 16:09
mniami!!!!!!
iwa643 19.03.2013 15:57
Polecam na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak