Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka pełnoziarniste z migdałami

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
mąka pełnoziarnista 250 g
żółtko jajek 2 szt
migdały obrane 1 garść
cukier wanilowy 1 op
cukier puder 100 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka pełnoziarniste z migdałami

Migdały siekamy na małe kawałki. Z podanych składników wyrabiamy ciasto – najlepiej ręką. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy kształty za pomocą foremek. Ciasteczka układamy na blasze z papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut na środkowej półce w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barho 19.01.2020 15:57
Wychodzą bardzo smaczne. Zamiast siekanych migdałów dodałam gotowe tarte migdały. Pyszne:)
MAR3STA 31.01.2013 19:50
pyszne ciasteczka
smakowita 11.05.2012 19:28
super przepis
Sarenka 20.11.2011 12:33
Uwielbiam robić takie ciasteczka z córcią. Są pyszne i można nimi poczęstować inne dzieci.
rjustysia 04.11.2011 11:54
Świetne, zamierzam je zrobić :)
rjustysia 04.11.2011 11:53
Świetne, zamierzam je zrobić :)
Ewa104 12.10.2011 14:38
Fajne ciasteczka-proste a zapewne smaczne.
Justa32 16.09.2011 13:36
smaczne
ziutula
ziutula 30.06.2011 10:53
super do kawki...
marta1371 21.05.2011 21:32
Smaczne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak