Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka orzechowo-czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
mąka ziemniaczana 50 g
cukier 100 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło lub margaryna 150 g
jajko 2
czekolada mleczna 1
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka orzechowo-czekoladowe

Kroki postępowania

1
Wymieszać wszystkie suche składniki (mąki, cukier,orzechy i posiekaną czekoladę) następnie dodać posiekane masło lub margarynę ijajka. Ze składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 1 - Kruche ciasteczka orzechowo-czekoladowe foto
2
Następnie odrywać kawałki ciasta i formować kuleczki i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Krok 2 - Kruche ciasteczka orzechowo-czekoladowe foto
3
Ciasteczka pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Kruche ciasteczka orzechowo-czekoladowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 03.02.2013 17:59
super. muszą być pyszne!
Poison1988 21.12.2012 23:23
wyglądają rewelacyjnie!
gosia561 21.12.2012 22:56
wyśmienite
Ewa6274879 21.12.2012 22:51
pysznie chrupiące :)
IwonaKa 21.12.2012 22:49
muszę wypróbować,ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak