Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka orzechowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
orzechy zmielone 1,5 szklanki
jaja 2 szt
margaryna 50 g
cukier 0,75 szklanki
miód 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka orzechowe

Z podanych składników zagnieść ciasto na jednolita masę. Podzielić je na cztery części i z każdej z nich rękoma uformować wałek o średnicy ok. 0,5 cm. Z wałka odkrawać paseczki o długości 5 cm. Ciasteczka wyłożyć na blasze na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 200°C przez ok. 7 minut aż się zarumienią. Można zimne ciasteczka posypać cukrem pudrem lub polać lukrem/czekoladą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.05.2014 13:50
super ciastka, na pewno bardzo smaczne
Barbara13 17.01.2014 10:27
bardzo fajnie zapowiadające się ciasteczka
Magula 17.01.2014 08:19
Uwielbiam takie ciasteczka, robiłam podobne i mogłabym je jeść ciągle.
Pyszota 16.01.2014 22:22
smacznie wyglądające ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak