Kruche ciasteczka marchewkowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • cukier puder

    pół szklanki
  • masło lub margaryna

    15 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • marchewka

    1 duża sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • goździki mielone

    pół łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Marchewkę obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
2.Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie odrywamy kawałki,formujemy kulki,następnie każdą kulkę spłaszczamy,widelcem robimy wzorek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumienienia.
Babeczka35
Z przepisu wychodzi około 15 ciasteczek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 28.01.2016 19:25
Monika bardzo pyszne:)
monikaT83 28.01.2016 10:27
Z pewnością pyszne ciasteczka!
Babeczka35 28.01.2016 07:23
Dziękuję:)
Bernadeta1 27.01.2016 21:16
smaczne ciasteczka
gusia1000 27.01.2016 18:58
Na pewno dobre.
gosia56 27.01.2016 18:19
Na pewno pyszne ciasteczka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat