Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka jaglano-gryczano-ryżowe "bezglutenowe"

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka jaglana 100 g
mąka ryżowa 50 g
mąka kukurydziana 50 g
budyń bezglutenowy 1 opakowanie
skrobia kukurydziana 1 łyżka
masło 125 g
jajko 1
cukier puder 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka jaglano-gryczano-ryżowe "bezglutenowe"

Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 h.
Blat posypujemy odrobiną mąki ryżowej i rozwałkowujemy połowę ciasta na grubość ok. 3 mm i foremką wycinamy dowolne kształty. Drugą połowę ciasta wkładamy ponownie do lodówki. Ciastka delikatnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy na złoto ok. 8-10 min.w temp. 180°C. Z drugą partią ciasta postępujemy tak samo. Po upieczeniu ciastka pozostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 21.10.2015 18:25
Pyszne i śliczne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak